تغذیه در دوران شیردهی و عوض کردن طعم شیر مادر

بر اساس تحقیقات دانشمندان شیر مادر را می توان جزء ۱۰ ماده خوراکی مقوی در دنیا به شمار آورد. شیر مادر عالی ترین مورد جهت

تغذیه در دوران شیردهی و عوض کردن طعم شیر مادر

بر اساس تحقیقات دانشمندان شیر مادر را می توان جزء ۱۰ ماده خوراکی مقوی در دنیا به شمار آورد. شیر مادر عالی ترین مورد جهت تغذیه نوزاد است و فرزند شما با نوشیدن شیر مادر به رشد و بالندگی می پردازد. پزشکان معتقدند در ۶ ماه اول تولد شیر مادر به تنهایی قادر است تا تمام نیاز های نوزاد را تامین کند و بعد از تا ۲ سالگی می بایست مصرف آن ادامه داشته باشد. ولی عواملی وجود دارند که باعث ایجاد بد طعمی در شیر مادر شده است و به همین باعث نوزاد شیر مادر را بعد خواهد زد؛ به همین باعث مورد نیاز است تا این عوامل شناسایی و از آنها جلوگیری شود. در ادامه با بی بی نیمز همراه باشید.

شیر مادر

تغذیه در دوران شیردهی و عوض کردن طعم شیر مادر

وجود مواد ایمنی زا در شیر مادر، کودک را از مبتلا شدن به بیماری های عفونی مانند اسهال، بیماری های سیستم تنفسی مانند عفونت گوش و ریه محافظت می کند و عالی ترین شرایط رشد و تکامل ذهنی او را فراهم می آورد. همچنین احتمال مبتلا شدن به آلرژی، آسم، بیماری های قلبی، فشارخون و چاقی و بدخیمی ها را کم کردن می دهد، به خوبی هضم و جذب می شود و احتمال مبتلا شدن به دل درد و کولیک در شیرخواران را کم کردن می دهد.

مواردی که باعث ایجاد بد طعمی در شیر مادر می شوند

الکل و کافئین به آسانی وارد شیر می شوند و به همین علت از مصرف زیاد آن ها باید خودداری کرد. مصرف ۱ تا ۲ فنجان قهوه معمولاً مشکلی را ایجاد نمی کند. غذاهای پر ادویه یا با طعم تند، طعم شیر را عوض کردن می دهند و ممکن است بعضی شیرخواران را ناآرام کنند.

برخی اعتقاد دارند که مصرف سبزی های خانواده کلم مانند برگ کلم، گل کلم و کلم بروکلی باعث علائم قولنج در شیرخوار می شوند. البته این اثر هنوز اثبات نشده هست. شاید در نوزادان ضعیف باعث بروز مشکلاتی شود.

بر اساس تحقیقات دانشمندان شیر مادر را می توان جزء ۱۰ ماده خوراکی مقوی در دنیا به شمار آورد. شیر مادر عالی ترین مورد جهت

برخی شیرخواران به آنچه مادرانشان می خورند، مانند گندم، شیر گاو، تخم مرغ یا مرکبات حساسیت دارند. در این شیرخواران دانه های قرمز روی پوست، اختلالات گوارشی یا سایر تصویر العمل هایی آلرژی بروز می کند. باید هرچه سریع تر این غذاها را آشنایی و در صورت امکان از مصرف آن ها خودداری کرد و به دنبال غذاهای جایگزین بود.

در سیر و پیاز ترکیباتی روغنی وجود دارد که طعم شیر مادر را عوض کردن می دهند. ولی نیازی به از بین بردن این مواد از رژیم غذایی مادر نیست، مگر اینکه عوض کردن در مزه شیر جهت شیرخوار قابل تشخیص باشد.

از مصرف این میوه ها بپرهیزید!

میوه ها غنی ترین منابع ویتامین جهت بدن هستند و همواره مصرف آنها توصیه می شود. ولی در طول دوران شیر دهی مورد نیاز است تا بعضی پرهیزات در نظر گرفته شود. لیکن بعضی میوه ها باعث ایجاد بد طعمی و طعم تلخ یا ترشی شیر مادر می شوند به همین علت در این دوران نباید از این میوه ها استفاده کرد.

*مرکبات :مصرف میوه هایی مانند پرتقال، انگور و لیمو با اینکه سرشار از ویتامین C است ولی طعم شیر را تند می کند.مرکبات باعث ناراحتی معده در کودک می شود.
*توت فرنگی: مصرف بیش ازحد توت فرنگی هنگام شیردهی می تواند حساسیت شدیدی در کودک به وجود بیاورد و نشانه های آن مشمول بر گاز در معده، اسهال، بی قراری و گاهی نیز کهیر زدن پوست است.
*کیوی: مصرف این میوه ممکن است باعث ایجاد گاز معده و نفخ شکم در کودک شود.
*گیلاس :گیلاس در صورت مصرف زیاد می تواند مسهل باشد. بنابراین از مصرف آن در وقت بارداری بپرهیزید.
*آلو: این میوه نیز خاصیت مسهل دارد و مصرف زیاد آن باعث مسئله نوزاد می شود.
*سیب: اگرچه خوردن این میوه زیاد توصیه می شود ولی فیبر موجود در آن می تواند باعث نفخ در کودک شود؛ درنتیجه باید از مصرف زیاد آن پرهیز کرد.

از مصرف این غذا ها  خودداری کنید

مطالعات نشان می دهند که هنگامی که مادر سیر می خورد و به شیرخوار خود شیر می دهد، شیرخوار به مدت طولانی تری پستان را می مکد و شیر بیشتری می خورد. همچنین مصرف غذای حاوی وانیل به وسیله مادر، باعث زیاد کردن مدت مکیدن پستان به وسیله شیرخوار می شود.

در شیرخوارانی که با شیرهای فرموله تغذیه می شوند، ارائه طعم تازه باعث زیاد کردن مدت مکیدن می شود. ولی تکرار یک طعم چنین اثری ندارد. به همین علت شیرخوارانی که شیر مادر می خورند به طور مرتب با طعم های متفاوت آشنا می شوند و بعد از شیر گیری غذاهای جامد را ساده تر قبول می کنند.

تغذیه در دوران شیردهی و عوض کردن طعم شیر مادر

اثرات مکمل های ورزشی

معمولاً مادران شیرده به مکمل ویتامین ها و مواد معدنی نیازی ندارند ولی غلظت ویتامین B12  در شیر مادران گیاه خوار کم است و مکمل این ویتامین مورد نیاز هست. همچنین مادران شیردهی که به اندازه کافی در معرض نور خورشید قرار نمی گیرند یا از غذاهای غنی شده است با ویتامین D استفاده نمی کنند، به مکمل ویتامین D نیاز دارند.

ورزش و فعالیت بدنی خود را تنظیم کنید!

فعالیت بدنی مناسب جهت اصلاح اوضاع جسمانی و روانی مادر شیرده از اهمیت خاصی برخوردار است.  ورزش منظم و در حد متعادل مانعی جهت شیردهی مادر محسوب نمی شود، ولی گاهی دیده می شود كه بعد از فعالیت بدنی شدید و ورزش مادر شیرده به علت ورود اسید لاكتیك به شیر، طعم تلخ در شیر ایجاد می شود و شیرخوار از خوردن شیر امتناع می كند.

در این مواقع مورد نیاز است مادر قبل از شیردادن، سینه خود را بشوید و اگر هنوز شیر خوار مایل به شیر خوردن نیست مقدار كمی از شیر خود را قبل از تغذیه شیرخوار دور بریزد و بعد به نوزاد خود شیر بدهد.
تغذیه مادر ارتباط مستقیمی با سلامت نوزاد دارد لیکن شیری که در بدن مادر تولید می شود به مصرف نوزاد می رسد. به همین باعث مورد نیاز است تا توجه خاص ای به تغذیه مادر در دوران شیردهی شود. بعضی مواد غذایی نفاخ بوده و باعث ایجاد نفخ در نوزاد می شوند و این امر باعث اختلال در بدن وی می شود. به همین باعث مورد نیاز است تا از این امر جلوگیری شود.

رفع نفخ شیر مادر

باید توجه داشت که مادر از هر نوع تنوعی جهت تغذیه خود بهرمند باشد نوزاد حدود ۲ ساعت بعد شیر را با همان طعم مواد غذایی به وسیله مادر می نوشد که گاهی موادی مانند : شیر ، حبوبات ، غذاهایی مانند : قرمه سبزی ، کله پاچه ، جگر شیر را نفاخ کرده و نوزاد را در هضم شیر با این تنوع طعم و مزه دچار اشکال می کند. عایت بهداشت فردی مادر و شستشو سینه در هرنویت شیردهی که باید با آب گرم انجام شود. نوشیدن عرق نعناء به وسیله مادر به طور مداوم و به صورت شربت شده است با عسل بعد از هر وعده غذا جهت از بین بردن نفخ شیر مادر بافایده بوده و همچنین نوزاد را با طعم عرق نعناء از طریق شیر مادر آشنا می کند.
دمکرده ی یک قاشق چایخوری رازیانه و یک قاشق زیره که با عسل شیرین شده است باشد و به صورت روزانه دو مرتبه بعد از نهار و شام تنها باعث زیاد کردن شیر می شود بلکه باعث درمان نفخ و دل پیچه نوزاد خواهد شد.

در این باره زیاد بخوانید: مکمل های غذایی زیاد کردن دهنده شیر مادر


تدوین و گردآوری: حسن جوانبخت

بر اساس تحقیقات دانشمندان شیر مادر را می توان جزء ۱۰ ماده خوراکی مقوی در دنیا به شمار آورد. شیر مادر عالی ترین مورد جهت

هرگونه استفاده با درج نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است

واژه های کلیدی: مواد غذایی | رژیم غذایی | مبتلا شدن | ویتامین | استفاده | بیماری | نوزادان | نوزاد | تغذیه | شیردهی

تغذیه در دوران شیردهی و عوض کردن طعم شیر مادر

تغذیه در دوران شیردهی و عوض کردن طعم شیر مادر

اسم های پسرانه بر اساس حروف الفبا

اسم های دخترانه بر اساس حروف الفبا

  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • دانلود فایل های زبان اصلی شیمی تحلیلی
  • خرید کتاب فیزیکی از آمازون
  • افست کتاب زبان اصلی
  • چاپ افست کتاب
  • خرید کتاب از گوگل پلی
  • مجله نیوانگلند
  • خرید pdf کتاب خارجی