بهترین عادات غذایی را در کودکان ایجاد کنید

عادات غذایی نامناسب باعث اختلال در سلامت انسان می شود و سلامت فرد را به خطر می اندازد. انسان ها در طول روز چند وعده غذایی مصرف می کنند. اگر این وع

بهترین عادات غذایی را در کودکان ایجاد کنید

عادات غذایی نامناسب باعث اختلال در سلامت انسان می شود و سلامت فرد را به خطر می اندازد. انسان ها در طول روز چند وعده غذایی مصرف می کنند. اگر این وعده هایی غذایی از مواد مقوی و مغذی تشکیل نشده باشد و فرد موادی که مورد نیاز بدن است را استفاده نکند، سلامت خود را دچار اختلال می کند. با مطالعه متن زیر با عادات نامناسب غذایی آشنا شوید و اگر شما هم ان عادات نا مناسب را دارید، جهت ترک آن ها بکوشید.

نخوردن صبحانه

بهترین عادات غذایی را در کودکان ایجاد کنید

برخی باورهای غلط و بی اساسی که در اذهان عمومی شکل گرفته و راسخ می شود، می تواند لطمات مهم و زیانباری جهت اشخاص در بر داشته باشد.

از جمله این باورها، از بین بردن وعده صبحانه به وسیله بسیاری از افراد بخصوص کودکان و نوجوانان است.

بسیاری از هموطنانمان بر این باورند که خوردن صبحانه موجب چاقی می شود بنابراین بهتر است جهت پیشگیری از چاقی، این وعده غذائی را از برنامه روزانه خود از بین بردن نمود.

عادت به از بین بردن صبحانه، بخصوص در بین کودکان و نوجوانان و عمدتاً زن ها شیوع زیادی دارد.

عادات غذایی نامناسب باعث اختلال در سلامت انسان می شود و سلامت فرد را به خطر می اندازد. انسان ها در طول روز چند وعده غذایی مصرف می کنند. اگر این وع

بخاطر داشته باشیم که صبحانه از بااهمیت ترین و مهم ترین وعده های غذائی محسوب می شود لیکن مواد مغذی مورد نیاز را جهت شروع روزی پر فعالیت از نظر جسمی و ذهنی آماده کرده و نیازهای شخص را می تواند بخوبی تأمین کند.

البته این در صورتی است که کیفیت و کمیت صبحانه، کافی و مناسب باشد.

نخوردن صبحانه می تواند عوارض زیادی در بر داشته باشد از جمله آنکه در کودکان و نوجوانان می تواند منجر به افت تحصیلی به علت عدم تمرکز، ضعف حافظه و کم کردن قدرت یادگیری شود، به علاوه آنکه اختلالات مهم دیگری نیز در بر دارد.

مصرف شیرینی بعد از صرف غذا

مصرف شیرینی یا مواد شیرین بعد از صرف غذا یکی از عاداتی است که در بین هموطنانمان بسیار مرسوم است.

عده کثیری از افراد بر این باورند که مصرف مواد شیرین بعد از غذا به هضم غذا کمک می کند بنابراین مصرف آن مهم است.

بهترین عادات غذایی را در کودکان ایجاد کنید

این باور صحیح نیست لیکن در صورت سالم بودن دستگاه گوارش عمل هضم و جذب غذا بخودی خود بطور صحیح و مناسب انجام خواهد شد.

عادت به مصرف شیرینی موجب بروز اختلالاتی در بدن می شود از جمله آنکه منجر به زیاد کردن وزن و چاقی شده است و عوارض ناگوار حاصل از آن را در پی خواهد داشت.

ضمنا زمینه بدن را جهت ابتلاء به بیماری قند (دیابت) در افراد مستعد آماده خواهد کرد.

علاوه بر آن، مصرف مواد شیرین در هر وقت (قبل یا بعد از صرف غذا) چنانچه دندان ها بخوبی شسته نشوند موجب پوسیدگی و خرابی دندان ها خواهد شد.

عادات غذایی نامناسب باعث اختلال در سلامت انسان می شود و سلامت فرد را به خطر می اندازد. انسان ها در طول روز چند وعده غذایی مصرف می کنند. اگر این وع

افراط در مصرف مواد شیرین باعث زیاد کردن چربی های نامطلوب خون می شود و به سلامت قلب و عروق لطمه خواهد زد.

مصرف نکردن میان وعده

مصرف میان وعده های بافایده دارای ارزش تغذیه ای بالا، مانند انواع میوه های تازه مغزدانه های بدون نمک، میوه های خشک شیرین از قبیل برگه، قیسی، توت، انجیر خشک و… با داشتن مواد مغذی بافایده و مهم جهت سلامت می تواند به تأمین قسمتی از نیازهای تغذیه ای شخص یاری کند ضمنا از گرسنگی در فواصل بین وعده های مهم غذائی جلوگیری کرده و از پرخوری در وعده های ناهار و شام پیشگیری می نماید.

به خاطر داشته باشیم که گرسنگی طولانی و خالی نگاه داشتن معده به مدت زیاد، موجب افت قندخون شده است و عوارضی از قبیل سردرد، سرگیجه، بی حوصلگی، خستگی، خشم و گاه حتی افسردگی را در بر خواهد داشت.

بهترین عادات غذایی را در کودکان ایجاد کنید

بنابراین مورد نیاز است بین وعده های مهم غذایی، از میان وعده استفاده شود. در مورد مصرف میان وعده باید دقت کافی به عمل آورد.

بدین معنا که مورد نیاز است میان وعده ها از بین مواد خوراکی بافایده و با ارزش تغذیه ای اوج گزینش شوند، لیکن به همان اندازه که میان وعده های بافایده می توانند به سلامت انسان کمک کنند مصرف میان وعده های فاقد ارزش تغذیه ای یا مضر، سلامت شخص را دچار مخاطره خواهد نمود.

با توجه به مطالب فوق، اینک مورد نیاز است به نقش رسانه های گروهی در شکل گیری عادات غذایی اشاره شود.

نقش رسانه های گروهی در شکل گیری عادات غذائی

علاوه بر تاثیر خانواده در شکل گیری عادات و رفتارهای تغذیه ای در افراد، عوامل دیگری نیز در این امر دخالت دارند.

از جمله بااهمیت ترین این عوامل، رسانه های گروهی است.

بطور کلی هر عاملی که به صورت مکرر به افراد تلقین و به فرم دیداری و شنیداری در اختیار جامعه قرار گیرد بعد از مدتی در اذهان عمومی تثبیت شده است و به صورت عادات و رفتارهای اجتناب ناپذیر در آنان راسخ می گردد.

رسانه ها در این مورد نقش بسیار مهم و سازنده ای به عهده دارند.

وسائل ارتباط جمعی می توانند اثرات بسیار بافایده و ثمربخش در برقراری عادات و رفتارهای تغذیه ای در جامعه به عهده داشته باشند و یا برعکس موجب تثبیت عادات و رفتارهای غلط زیان آور و حتی خطرناک در بین افراد شوند.

متاسفانه در پاره ای از موارد رسانه ها به علل اقتصادی و تحت تاثیرشرکت ها و کارخانجات تولید مواد غذائی به تبلیغات اغوا کننده، جالب و اشتها برانگیز در مورد بعضی مواد خوراکی فاقد ارزش تغذیه ای و حتی مضر اقدام می نمایند، که این امر موجب ترغیب افراد بخصوص کودکان و نوجوانان به مصرف بعضی مواد غذایی یا غذاهای ناسالم و فاقد ارزش تغذیه ای می شود.

گاه شاهد تبلیغات دروغین و اغراق آمیز رسانه ها در مورد فواید تغذیه ای بعضی مواد خوراکی در درمان بسیاری از اختلالات و امراض هستیم.

به عنوان مثال این ادعا که بعضی مواد غذایی موجب سوزاندن چربی و چربی سوزی می شوند و در درمان چاقی موثرند و یا تبلیغ در مورد فلان ماده خوراکی در درمان قطعی سرطان، دیابت و… همگی ادعاهایی کاذب و بی اساس هستند و موجب برقراری باورهای نادرست و مخرب در اذهان عمومی می شوند.

برخی از کارخانجات مواد غذائی با بهره گیری از روش های آموزشی بسیار دلچسب و تبلیغات جالب و اشتها برانگیز، بعضی مواد غذایی فاقد ارزش تغذیه ای و حتی زیان آور را وارد فرهنگ غذایی کشورمان می نمایند و افراد را عادت به مصرف این مواد کم خاصیت یا مضر می دهند.

مشکل بزرگ دیگر در زمینه تغذیه آن است که گاه از افراد فاقد صلاحیت تغذیه ای در برنامه های صدا و سیما استفاده می گردد که این امر موجب اغوای هموطنانمان در زمینه تغذیه و ایجاد باورهای دروغین و نادرست در آنان می شود.

گاه شاهد تعبیر و تفسیر اشتباه از گفته ها یا نوشته های متخصصین تغذیه در رسانه ها هستیم که باعث ایجاد سوء تفاهم و باورهای غلط در اذهان عمومی می شود.

یکی از مسائلی که گاهی اوقات در ارتباط با آموزش تغذیه ایجاد می شود، استفاده از واژه های علمی غیر مفهوم و غیر ملموس به وسیله بعضی از تغذیه دانان است که می تواند موجب کم کردن کارایی آموزش در اصلاح عادات غذایی جامعه شود.

عامل مهمی که در آموزش تغذیه مورد نیاز است به آن توجه کافی مبذول شود آن است که توصیه های تغذیه ای ملموس و قابل اجرا به وسیله آموزش گیرندگان باشد. هر نوع ابهام، سوء تفاهم و غیر قابل اجرا بودن مطالب آموزشی، در جامعه بافایده نخواهد بود و نمی تواند نقش موثری در اصلاح عادات و رفتارهای تغذیه ای افراد و ایجاد باورهای صحیح تغذیه ای در جامعه داشته باشد.

منبع: بهداشت نیوز

واژه های کلیدی: تغذیه | سلامت | صبحانه | رسانه ها | وعده غذایی | مواد غذایی | عادات غذایی | عادات غذایی مناسب

اسم های پسرانه بر اساس حروف الفبا

اسم های دخترانه بر اساس حروف الفبا

  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • دانلود فایل های زبان اصلی شیمی تحلیلی
  • خرید کتاب فیزیکی از آمازون
  • افست کتاب زبان اصلی
  • چاپ افست کتاب
  • خرید کتاب از گوگل پلی
  • مجله نیوانگلند
  • خرید pdf کتاب خارجی