معنی اسم ماهوَر

ماهوَر :    (ماه + وَر (پسوند دارندگي))، ۱- داراي ويژگي و صفت ماه؛ ۲- (به مجاز) زيبارو.

 

 

اسم ماهور در لغت نامه دهخدا

ماهور. (اِ) تپه های مسلسلی که در دامنه ٔکوه پدید باشد. (ناظم الاطباء). هریک از تپه های پیوسته که در دامنه ٔ کوه پدید باشد. حصه ٔ پیش آمده ٔ کوه. (فرهنگ فارسی معین ). || گل ماهور. (فرهنگ فارسی معین ). خرگوشک . (یادداشت به خط مرحوم دهخدا). || نام شعبه ای است از موسیقی. (برهان ) (آنندراج ) (ناظم الاطباء). نام یکی از دو شعبه ٔ «نوا» است و شعبه ٔ دیگر «نوروز خارا» است. (فرهنگ نظام ). شعبه ٔ نهم از ۲۴ شعبه ٔ موسیقی قدیم. (فرهنگ فارسی معین ). در آن دو قول بوده است.بعضی آن را پنج نغمه دانسته اند و بعضی هشت، و گفته اند که مرکب است از گردانیا و عشاق که گردانیا مقدم باشد. آنان که ماهور را پنج نغمه دانسته اند گردانیا وعشاق را در یک بعد ذوالخمس مندرج داشته اند… و آنان که ماهور را هشت نغمه دانسته اند گردانیا و عشاق رادر یک بعد ذوالکل مندرج گردانیده اند، ذوالاربع نغمات عشاق را با ذوالخمس گردانیا ترکیب کرده اند… (مجمعالدوار، نوبت دوم ص ۲۶ و ۲۷). و رجوع به تاریخ موسیقی روح اﷲ خالقی و مجمعالادوار نوبت سوم صص ۸۳-۸۸ شود.
– ماهور صغیر ؛ گوشه ای است از دستگاه ماهور. (فرهنگ فارسی معین ).
ماهور. (اِخ ) دهی از دهستان عقیلی است که در شهرستان شوشتر واقع است و ۳۰۰ تن سکنه دارد که از طایفه ٔ بختیاری هستند. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج ۶).

اسم ماهور در فرهنگ فارسی

ماهور
پستی وبلندی زمین، زمین ناهموار، دره کوه، یکی از آهنگهای موسیقی ایرانی
( اسم ) ۱- هر یک از تپه های پیوسته که در دامن. کوه پدید باشد حص. پیش آمد. کوه . ۲- گل ماهور . ۳- شعب. نهم از ۲۴ شعب. موسیقی قدیم و در آن دو قول بوده است : بعضی آنرا پنج نغمه دانسته اند و بعضی هشت . و گفته اند که مرکب است از : گردانیا و عشاق که گردانیا مقدم باشد . آنان که ماهور را پنج نغمه دانسته اند گردانیاوعشاق را دریک بعدذوالخمس مندرج داشته اند … و آنان که ماهور راهشت نغمه دانسته اند گردانیا و عشاق را در یک بعدذوالکل مندرج گردانیده اند ذوالاربع نغمات عشاق را باذوالخمس گردانیا ترکیب کرده اند … توضیح ماهور یکی از آوازهای ایرانی است . گام آن بدون هیچ اختلاف مانند گام بزرگ است . نوت تنیک و شاهد در گام ماهور یکی است و اگر گام ماهور را گام بزرگ دو فرض کنیم تنیک و شاهد ماهور درج. اول نوت دو خواهد بود . آواز مذکور پس از اینکه از تنیک شروع شد وروی نوتهای اولی. گام گردش کرد و در آمدها تمام شد بانغم. مخصوص روی درج. دوم گام توقف مینماید واین درجه حالت دومین شاهد را پیدا میکند . توقف ماهور روی درج. دوم که از لحاظ هارمونی جزو نوتهای متوسط گام است حالت خاصی دارد . البته توقف روی این درجه زیاد دوام ندارد ومجددا به تنیک فرود میاید . در ماهور کمتر روی درج. سوم گام توقف میشود ولی ایست روی درج. چهارم ممکن است . پس از آن روی درج. پنجم توقف میشود که نوعی تغییر مقام ایجاد میگردد . تغییر مقام در ماهور بیش از شور است زیرا تغییرات شور را نمی توان تغییر مقام گفت چونکه تمام تغییر مایه است یعنی گام عوض میشود چنانکه وقتی از شوربه شهنازمیرویم بازهم شوراست ولی شور یک چهارم فوقانی در صورتیکه از ماهور به دلکش میرویم تغییر مقام است زیرا مقام ماهور تبدیل به شور میشود . مایه شناسی ماهور طبق قواعد مایه شناسی گامهای بزرگ است یعنی آخرین دیز نوت محسوس و بمل قبل از آخر تنیک است . کیفیت آواز – ماهور آوازیست موقر . خواننده در موقع سراییدن این آواز اگر شعر مناسبی بخواند ابهت و جلال مخصوصی بان میدهد . آواز شکسته ودلکش که در ماهور بکار میرود بیشتر بدیگر نغمات موسیقی ایرانی شبیه است تا در آمدها ومقدمات ماهور . هرچند در آمدها و مخصوصا توقف روی درج. دوم هم حالت خاصی دارد . آواز عراق که معمولا قسمت زیر و اوج ماهوراست اغلب با غلت و چهچهه توام و مخصوص هنر نمایی آواز خوان است . ماهور نسبت باوازهای دیگر البته از شورو سه گاه کمتر متداولست زیرا موسیقی ایرانی گویا هرچه غم انگیزتر باشد مطلوبتر است ولی در سالهای اخیر – که مردم تا اندازه ای بموسیقی خارجی انس گرفته اند – ماهور بیشتر رواج یافته .چون گام بزرگ همان گام ماهور است آنچه به گام بزرگ در کتابهای تئوری نسبت داده میشود درماهورهم تقریبا صادق است . گام بزرگ بخلاف گام کوچک نشاط آور است و بهمین جهت مارشهای باهیجان و پر شور نظامی اغلب درین گام ساخته شده است . پس هر جا که سازند. آهنگ بخواهد نمونه ای از عظمت و جلال وصفاتی چون شجاعت و تهور و دلیری ووقار را نشان دهد ملودیها را در گام بزرگ ترکیب میکند که همان گام ماهور است . بخلاف آنان که تصور میکنند موسیقی ایرانی همیشه محزون و غمانگیز است مقام ماهور طرب انگیز و نشاط آور میباشد . البته این نکته را هم باید تذکر داد که حرکت موسیقی هم علاوه بر ساختمان ملودی در شادی و حزن آن دخالت دارد و هرچه وزن موسیقی تندتر باشد نشاط آن بیشتر میشود .
دهی از دهستان عقیلی شهرستان شوشتر
ماهور میلاتی
یکی از دهستانهای سه گانه بخش خشت شهرستان کازرون در شمال غرب و مرکز بخش . کوهستانی گرمسیر ۲۲ ده ۳۵٠٠ تن سکنه . محصول : غله تنباکو. صنعت : قالیبافی .
راست ماهور
دستگاه ماهور در اصطلاح موسیقی
شکسته ماهور
یکی از گوشه های ماهور .
تپه ماهور
[rolling terrain] [حمل ونقل درون شهری-جاده ای] جاده ای که شیب آن بین سه تا هفت درصد متغیر باشد
گل ماهور
گل خر گوشک گلی که برگهای آن کرک بسیار دارد و گلهای زرد آن خوشه های بزرگ میسازد برگ و گل آن ملین است

اسم ماهور در فرهنگ معین

ماهور
(اِ.) از دستگاه های موسیقی .

اسم ماهور در فرهنگ فارسی عمید

ماهور
۱. (زمین شناسی) هریک از برآمدگی های تپه مانندِ دشت یا دامنۀ کوه.
۲. (موسیقی) از دستگاه های هفتگانۀ موسیقی ایرانی.
۳. (زیست شناسی) = گُل * گل ماهور
۴. (موسیقی) [قدیمی] از شعبه های بیست چهارگانۀ موسیقی ایرانی.
تپه ماهور
زمین پست وبلند.

اسم ماهور در اسامی پسرانه و دخترانه

ماهور
نوع: دخترانه
ریشه اسم: فارسی
معنی: (تلفظ: māhvar) (ماه + وَر (پسوند دارندگی) )، دارای ویژگی و صفت ماه، (به مجاز) زیبا رو، ]چنانچه این نام ماهور/mahur/ تلفظ شود به معنای تپه های به هم پیوسته ی دامن کوه و نام یکی از هفت دستگاه موسیقی ایرانی می باشد[ – نام یکی از دستگاههای موسیقی ایرانی

اسم های پسرانه بر اساس حروف الفبا

اسم های دخترانه بر اساس حروف الفبا

  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • دانلود کتاب لاتین
  • خرید کتاب لاتین
  • خرید مانگا
  • خرید کتاب از گوگل بوکز
  • دانلود رایگان کتاب از گوگل بوکز