بی بی نیمز

هفته سیزدهم بارداری و مواظبت های لازم

هفته سیزدهم بارداری به شما این نوید را می دهد که از سه ماهه اول بارداری خود با موفقیت گذر کرده اید و

هفته سیزدهم بارداری به شما این نوید را می دهد که از سه ماهه اول بارداری خود با موفقیت گذر کرده اید و وارد سه ماهه دوم بارداری شده است اید. شما در سه ماهه دوم بارداری، شرایط بسیار راحت تری را نسبت به سه ماهه اول خواهید داشت. اکنون مورد نیاز است جهت خرید لباس های حاملگی اقدام کنید، آیا که به زودی شکم شما شروع به بزرگ تر شدن خواهد کرد. در این مطلب توصیه ها و مواظبت های هفته سیزدهم بارداری را بیان خواهیم نمود.

هفته سیزدهم بارداری و مواظبت های لازم

کودک شما در هفته سیزدهم بارداری چگونه عوض کردن می کند؟

• یکی از شگفت انگیز ترین تغییراتی که در هفته سیزدهم بارداری در جنین اتفاق می افتد، به وجود آمدن اثر انگشت بر روی دست های کوچک اوست که الگوی منحصر به فردی خواهد داشت و بخش مهمی از روش های شناسایی او بعد از تولد خواهد بود. در حال حاضر می توان گفت که در هفته سیزدهم بارداری، دیگر مانند هفته های گذشته فرزند شما بدون مشخصات و رشد اندام های بدن نخواهد بود، اینک تمام اعضای بدن او به طور کامل رشد نموده است.

• به یاد داشته باشید که در هفته سیزدهم بارداری، فرزند شما مانند یک انسان کوچک و کامل به نظر خواهد رسید، هم چنین بسیاری از شاخصه های بدن او به طور کامل رشد یافته و در مکان های مربوط به خود قرار گرفته اند.

•  در این زمان، پوست جنین شما آن قدر براق شده است است که شما می توانید رگ ها و تمام اندام های او را در زیر پوستش ببینید، در هفته سیزدهم باردرای، هیچ چربی در زیر پوست جنین وجود ندارد و پوست فقط با موهای نرم با عنوان “کرک های جنینی” پوشانده شده است است و به خوبی دیده می شود. از آنجا که پوست جنین، هر لحظه در آب شناور هست، بنابراین بسیار نرم و لطیف می باشد. اگر جنین شما دختر باشد، تخمدان های او در حال حاضر تا بیش از ۲ میلیون تخمک جهت استفاده کردن در آینده انباشته کرده اند.

کودک شما در هفته سیزدهم بارداری چقدر بزرگ شده است است؟

هفته سیزدهم بارداری به شما این نوید را می دهد که از سه ماهه اول بارداری خود با موفقیت گذر کرده اید و

در واقع اکنون کودک شما از تفاوت سر تا انتهای بدن، حدود ۷٫۵ سانتی متر یعنی؛ به اندازه یک میگوی بزرگ طول دارد و حدود ۳۰ گرم هست. صرف نظر از اندازه اندام ها نسبت به یکدیگر، بدن کودک شما در داخل رحم، کاملا شکل گرفته است.

هفته سیزدهم بارداری و تغییرات در بدن مادر

سطح ماده ی hCG، استروژن و پروژسترون دوباره عوض کردن می کند و اکثر زن ها حالت تهوع ارزش از بین خواهد رفت. اشتها و انرژی شما زیاد می شود. در این هفته ضخامت تقریبی رحم در حدود دوازده سانتی متر است و دکتر با لمس قسمت تحتانی شکم، می تواند توده نرمی را که کمی از لگن خارج شده است هست، لمس کند.

علائم هفته سیزدهم بارداری:

۱- زیاد کردن دور کمر

در هفته سیزدهم بارداری، با رشد سریع جنین و بزرگ شدن شکم، دیگر جایی جهت انکار حاملگی وجود نخواهد داشت.

۲- کم کردن فشار بر مثانه

در سه ماهه دوم بارداری، فشار بر مثانه نسبت به هفته های قبل کم کردن می یابد. این کم کردن را به وضوح در رفتن مکرر به دستشویی احساس خواهید کرد. این اتفاق به علت این است که رحم در حال رشد، بزرگتر شده است و خارج از منطقه لگن قرار می گیرد. شما مورد نیاز نیست که در این ماه در مورد نشت ادرار که هر بار بعد از خنده یا عطسه روی می دهد و یا در مورد رفتن با عجله به توالت دلواپس باشید. همچنین، شما هم اکنون می توانید خواب راحتی را در شبانه روز نسبت به هفته های قبل داشته باشید.

۳- نشت ترشحات از واژن

شما به عنوان یک مادر باردار باید به یاد داشته باشید که نمی توانید با پوشیدن یک لباس زیر بسیار نازک به مقابله با ترشحات واژن بپردازید، چون این ترشحات بسیار رقیق و شیری رنگ بوده و بوی خفیفی دارد که جهت محافظت از مجرای وضع حمل شما از عفونت ها در این دوران زیاد کردن یافته هست. همچنین، وجود این ترشحات باکتری ها را در مهبل (واژن) شما در یک تعادل سالم نگه خواهد داشت.

۴- احساس درد در لگن خاصره

شما مادر باردار ممکن است درد لگن و شکم را در طول دوره حاملگی خود تجربه کنید. به علت این که رباط های رحم با بزرگ شدن جنین و جای دادن او کشیده شده، باعث ناراحتی زیاد در لگن خاصره خواهد شد.

هفته سیزدهم بارداری و مواظبت های لازم

۵- به وجود آمدن درد لگن با تخلیه خون یا نشت ادرار

معمولا درد لگن در مادران باردار همراه با از دست دادن خون یا نشت ادرار یا هر نوع مایع دیگری همراه خواهد شد. تحقیقات ثابت کرده اند که بروز این حالت می تواند به مادر بارداری و جنین او آسیب برساند. همچنین، این ترشحات می-تواند نشانه ای از سقط جنین هم باشد. پس، به عنوان یک مادر باردار حتما در صورت بروز چنین شرایطی با دکتر معالج خود در این باره مشورت کنید.

۶ – استمرار سوزش سر دل

از آنجا که در حالت طبیعی، نوشیدن شیر مانع از تراوش اسید معده به داخل مری خواهد شد، بعد به عنوان یک مادر حامله در دوران بارداری خود نباید مصرف شیر را فراموش کنید.

۷- تغییرات ایجاد شده است در سینه ها

برای تغذیه نوزاد با شیر مادر هنوز خیلی وقت باقی هست، ولی سینه های مادر در حال حاضر با تولید colostrums در حال آماده سازی خود جهت شیردهی می باشد. حالا دیگر مجاری پستان های مادر حامله در هفته سیزدهم بارداری برای خروج شیر بزرگ تر شده است هست. همه این تغییرات باعث خواهد شد که سینه های مادر باردار بسیار حساس و کمی دردناک شود. مادران حامله ممکن است در سینه های خود احساس ناصافی کنند، که به علت باز شدن مجرای پستان ها جهت شروع به آماده شدن تولید شیر خواهد بود. همچنین، به یاد داشته باشید که ظهور رگ های زیر پوستی در سینه های مادر باردار هم یکی از علائم نزدیک شدن به وقت وضع حمل است.

هفته سیزدهم بارداری به شما این نوید را می دهد که از سه ماهه اول بارداری خود با موفقیت گذر کرده اید و

۸- زیاد کردن خون در زیر پوست مادر و تغییرات در فشار خون

در سه ماهه دوم بارداری، حجم خون در بدن شما زیاد کردن خواهد یافت. این زیاد کردن خون جهت پاسخگویی به خواسته های رحم، به منظور تغذیه نمودن جنین در حال رشد مورد نیاز هست. همچنین، زیاد کردن خون در بدن مادر باردار فایده های زیادی دیگری هم جهت مادران باردار در آینده خواهد داشت، چون ممکن است در هنگام وضع حمل طبیعی و یا عمل سزارین، مادر خون بسیاری را از دست بدهد.

در هفته سیزدهم بارداری، احتمال کم کردن فشار خون مادر تا حدی وجود دارد، ولی این شرایط یک اوضاع مضر نیست، مگر اینکه فشار خون شما مادر باردار بیش از حد کم شده است باشد. فراموش نکنید که فشار خون بسیار پایین در مادر باردار می تواند جریان خون رسیده به به کودک را کم کردن دهد.

سقط جنین در سه ماهه دوم دوران بارداری

سقط جنین در سه ماهه دوم بارداری یک اتفاق نادر هست. مادر باردار با توجه به حالات معنوی و روانی خود، بلافاصله بعد از رخ دادن این مناسبت به ویزیت یک دکتر متخصص زنان و وضع حمل و همچنین روانشناس نیاز دارند. سقط جنین در سه ماهه دوم دوران بارداری، تمام حاملگی های آینده مادر را هم در معرض خطر قرار خواهد داد.

دلایل سقط جنین در سه ماهه دوم دوران بارداری

دهانه رحم نامناسب:

دهانه رحم نقش مهمی در بارداری ایفا می کند. بعد از باردار شدن، دهانه رحم نرم می شود و بسته می ماند بنابراین جنین در رحم در امان است تا زمانی که وقت وضع حمل فرا برسد. هنگامی که دهانه رحم نامناسبی داشته باشید، در سه ماهه دوم بارداری دهانه رحم گشاد می شود و باعث سقط جنین می شود.

هفته سیزدهم بارداری و مواظبت های لازم

مشکلات کروموزومی:

مشکلات کروموزومی یکی از پرسشها مهم سقط جنین در سه ماهه دوم بارداری هست. اگرچه ممکن است این پرسشها در سه ماهه اول بارداری وجود داشته باشد، ولی در اسکن معمولی قابل تشخیص نیست.

دلایل دیگر سقط جنین در سه ماهه دوم بارداری شامل:

  • زخم داخلی یا خارجی در شکم
  • عفونت در اندام تناسلی
  • قلب معیوب جنین
  • ترومبوفیلی
  • جداشدگی جفت
  • پایین افتادگی جفت

ورزش مناسب در هفته سیزدهم بارداری 

۱- اگر در ورزش از وزنه استفاده می کنید، وزن آن ها را کم کردن دهید. هرگز اجازه ندهید ضربان قلب شما خیلی زیاد اوج برود و از ۱۴۰ فراتر رود. اینکار باعث می شود که بدن گرم شده است و جریان خون رحم کم تر شود.

۲- اگر تا به حال شنا را امتحان نکرده اید، به دنبال آن باشید تا بفهمید که آیا زیاد پزشکان این ورزش را در دروان بارداری پیشنهاد می کنند.

۳-  یوگا ورزش دیگری است که انجام آن در بارداری توصیه می شود.

هفته سیزدهم بارداری و مواظبت های مادر و جنین

۱- از اسیدی شدن معده جلوگیری نمایید و تلاش کنید از خوردن غذاهای چرب، اسیدی و ادویه ای تند پرهیز نمایید. وعده ها را کوچک تر و به هم نزدیک تر کنید و بلافاصله بعد از غذا دراز نکشید. در عین حال از آنتی اسیدها و کربنات کلسیم نیز استفاده نمایید.

۲- هورمون هایی که در دوران بارداری ممکن است باعث لطافت پوست در یک مادر شوند،، ممکن است در مادر دیگر باعث ایجاد جوش شوند. در صورت بروز این مشکل، قبل از پوشانیدن جوش ها با پودرهای آرایشی، با دکتر خود مشورت کنید.

۳- می توانید از هم اکنون در جلسات آموزشی خاص وقت وضع حمل شرکت کنید. این کلاس ها بسیار پرطرفدار هستند. هم چنین از دکتر خود راهنمایی های مورد نیاز را کسب کنید. نشانه کلاس های زایمان، این است که با مواظبت های بارداری و فرایند وضع حمل آشنا شوید و مهارت های خود را جهت وضع حمل بهتر و سالم تر زیاد کردن دهید.

۴- اگر آدم گرمایی هستید و سریع گرمتان می شود از لباس هایی با پارچه های طبیعی مانند نخ و کتان استفاده کنید.

هفته سیزدمهم بارداری و تغذیه مناسب جهت مادر و جنین

کودک شما به سرعت در حال رشد هست. در گزینش مواد غذایی خود محتاط باشید. از ویتامین ها، مواد معدنی، مواد مغذی و کالر ی دار جهت رشد کودکتان استفاده کنید. در نیمه دوم بارداری، شما تنها به ۳۴۰ کالری اضافه در روز نیاز دارید.

۲٫ از مصرف پنیرهای نرم خودداری کنید. از خوردن پنیر فتا، بری و غیره اجتناب کنید، مگر این که برچسب شیر پاستوریزه روی آن زده شده است باشد.

۳٫ فکر می کنید آیا پزشکان آن قدر اصرار دارند که کافئین زیاد نخورید؟! دلایل زیر را بخوانید تا متوجه این عنوان شوید:

  • مصرف چهار فنجان قهوه در روز می تواند باعث اختلال رشد و در نتیجه پایین بودن وزن نوزاد هنگام تولد شود. 
  • کافئین از جفت رد می شود و به جنین می رسد. کافئین وارد شیر مادر می شود و در زمانی که نوزاد شما شیرخوار است او را بی قرار و بی خواب می کند.
  • موجب تشنگی و مصرف بیش از حد آب می شود. دفع این آب، دفع کلسیم را به همراه دارد در صورتی که جنین جهت رشد و داشتن استخوان های نیرومند به کلسیم زیادی نیاز دارد.

هشدارها در هفته سیزدهم بارداری

در سه ماهه دوم چنانچه دچار علائم زیر شدید سریعا به دکتر مراجعه نمایید:

۱٫ تهوع و استفراغ شدید

۲٫  خونریزی شدید: ممکن است نشانه عفونت لگنی، کنده شدن جفت و یا باز شدن دهانه رحم جهت وضع حمل زودرس باشد.

۳٫ درد کمر یا شکم: بيش از سه چهارم زنان باردار زماني طي بارداري و معمولا در آخرهای بارداري دچار کمردرد مي شوند که چند ماه بعد از زايمان اصلاح مي يابد. ولی گاهی ممکن هست، نشانه باز شدن دهانه رحم جهت وضع حمل زودرس باشد. انقباضات زیاد از ۶ تا در هر ساعت، نشانه وضع حمل زودرس است.

۴٫ خروج مایع از واژن: میتواند نشانه پارگی پیش از موعد کیسه آب و وضع حمل زودرس باشد.

هفته سیزدهم بارداری و نکاتی جهت پدرها 

به همسرتان توجه بیشتری نشان دهید. در هنگام چکاپ همراه او باشید. او ممکن است راجع به سابقه خانوادگی شما اطلاعات نداشته باشد و این سابقه جهت بیماری های ژنتیکی جنین مهم هست. بنابراین حضور شما نزد دکتر کمک زیادی می کند.

هر گونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است.


بیشتر بدانید:

دوران بارداری از هفته اول تا سوم

هفته چهارم بارداری و مواظبت های لازم

هفته پنجم بارداری و مواظبت های لازم

هفته ششم بارداری و مواظبت های لازم

هفته هفتم بارداری و مواظبت های لازم

واژه های کلیدی: دوران بارداری | بارداری | بارداري | استفاده | باردار | میتواند | بارداری | همراه | تغذیه | اندام

هفته سیزدهم بارداری و مواظبت های لازم

هفته سیزدهم بارداری و مواظبت های لازم