تازه ترین توصیه متخصصان در باره واکنش‌ها با کودکان لجباز

کودکان جهت کنارآمدن با دیگران به قوانین راحت و روشن نیاز دارند، نباید از کودکان بخواهیم هر آنچه ما می گوییم، انجام دهند. کودکان درسنین پیش دبستانی دوست دارند

تازه ترین توصیه متخصصان در باره واکنش‌ها با کودکان لجباز

تازه ترین توصیه متخصصان در باره واکنش‌ها با کودکان لجباز

کودکان جهت کنارآمدن با دیگران به قوانین راحت و روشن نیاز دارند، نباید از کودکان بخواهیم هر آنچه ما می گوییم، انجام دهند. کودکان درسنین پیش دبستانی دوست دارند خودشان تصمیم بگیرند، گزینش کنند و در کارهای مربوط به خود مستقل باشند. به گفته کارشناسان تنها در مواردی کودک «لجباز» به شمار می آید که از بیش از نصف دستورات والدین سرپیچی کند.

بخش خانواده ایرانی تبیان

دکتر «کتایون خوشابی» روانپزشک و فوق تخصص روانپزشکی کودک، نوجوان و خانواده راجع به علل بروز واکنش‌ها لحبازی و نحوه برخورد با آن گفت: گاهی توجه زیاد والدین به رفتارهای نامناسب کودکان باعث می شود رفتارهای نادرست آنان تقویت شود، طوری که کودکان به علت آوردن ، جرو بحث کردن، نق زدن، مجادله کردن و درخواست های مکرر و مکرر متوسل می شوند.

وی افزود: گاهی نیز علت لجبازی کودکان این است که والدین در برابر لجبازی های آنها واکنش‌ها ثابتی ندارند، به عنوان نمونه یک روز هیچ تصویر العملی در برابر لجبازی نشان نمی دهند و روز دیگر از آنها می خواهند مطابق با خواسته آنها واکنش‌ها کنند ، اگر هر لحظه با کودکان واکنش‌ها ثابتی داشته باشیم ، کمتر لجبازی می کنند.

تازه ترین توصیه متخصصان در باره واکنش‌ها با کودکان لجباز

وی با اشاره به اینکه نحوه دستور دادن والدین نیز بسیارموثر هست، گفت: اگر والدین زیاد دستور بدهند کودکان خسته می شوند و از انجام دستورات خودداری می کنند ، گاه، کودکان جهت آن دستور را اجرا نمی کنند چون کسی به آنها یاد نداده است چگونه آن کار را انجام دهند، به عنوان نمونه کودک نحوه استفاده از قاشق و چنگال را نیاموخته هست، ولی والدین توقع دارند کودکان آداب صحیح غذا خوردن را رعایت کند.

*** راجع به دستوراتی که به کودک می دهید، فکر کنید

دکتر خوشابی به والدین توصیه کرد: قوانین را مستقیم و واضح بیان و به آنها در زمینه رعایت این قوانین کمک کنید، با کودک صمیمی شوید و به او توجه کنید ، در کنار او بنشینید و به چشمهایش نگاه کنید، نام او را به زبان آورید و او را به انجام کارتشویق کنید.

*** کارهایی را که از کودک انتظار دارید به او بگویید

کودکان جهت کنارآمدن با دیگران به قوانین راحت و روشن نیاز دارند، نباید از کودکان بخواهیم هر آنچه ما می گوییم، انجام دهند. کودکان درسنین پیش دبستانی دوست دارند

وی یادآور شد: درخواست های خود را به طور واضح و روشن بیان کنید به عنوان نمونه ‘ لیلا موقع خواب هست، برو لباس خوابت را بپوش’ ، اگر می خواهید کودکتان از انجام کار خاصی خودداری کند باید قبلا یکبار مسئله را به او گفته باشید به عنوان نمونه ‘ علی روی مبل نپر’ روی صندلی بنشین و تلویزیون نگاه کن’.

*** به کودک خود جهت همکاری وقت کافی بدهید

فوق تخصص روانپزشکی کودک، نوجوان وخانواده افزود: در صورت انجام دستور از کودک تقدیر کنید ، اگر می خواهید کار جدیدی مثل آماده شدن جهت خواب را به کودکتان یاد دهید، یکبار توضیح دهید ، پنج دقیقه صبرکنید سپس خواسته خود را یکبار دیگر تکرار کنید، اگرمی خواهید کودک ازانجام کارخاصی خودداری کند باید از تکرار مرتب آن اجتناب کنید.

خوشابی گفت: اگر کودک در مدت پنج دقیقه کار مورد نظر را انجام نداد، از دلایل متناسب با موقعیت استفاده کنید، در صورتیکه کودک بازهم دستور شما را انجام نداد و در همان موقع مشغول فعالیت خاصی مانند تماشای تلویزیون و یا بازی بود فعالیت او را قطع کنید به عنوان نمونه تلویزیون را خاموش کنید و یا اسباب بازی را بردارید و به کودک در مورد علت انجام این کار توضیح دهید.

وی ادامه داد: جهت مثال به کودک بگویید که کاری را که از تو خواستم انجام ندادی به همین علت تلویزیون تا ۱۰ دقیقه خاموش خواهد بود، جهت از بین بردن یک فعالیت به عنوان نمونه ندیدن تلویزیون ۵ تا ۱۰ دقیقه کافی است ، از شکایت و اعتراض و بحث با کودک خودداری کنید.

خوشابی گفت: در صورتیکه وقت مورد نظر جهت اصلاح واکنش‌ها کودک به اتمام رسید، اجازه فعالیت دوباره را داده و یا اسباب بازی را به کودک بدهید، اگر بعد از شروع دوباره فعالیت یا برگرداندن اسباب بازی لجبازی ادامه داشت، دلایل منطقی خود را تکرار کنید و به او وقت طولانی تری بدهید به عنوان نمونه بقیه روز و یا از روش ساکت کردن و یا محروم کردن کودک استفاده کنید.

تازه ترین توصیه متخصصان در باره واکنش‌ها با کودکان لجباز

دکتر خوشابی افزود: گاهی اوقات می خواهید کودک کار جدیدی را شروع کند، در حالیکه او به آسانی آن را نمی پذیرد، به عنوان نمونه می خواهید کودک در ساعت معینی بخوابد، درحالیکه دیگر افراد خانواده بیدار هستند، درصورت ادامه مسئله رفتاری کودک به او توجه نکنید، او را روی صندلی دوراز دیگر افراد خانواده بنشانید و به او بگویید جهت دو دقیقه باید ساکت بنشینی و دیگر به او توجه نکنید.

وی تاکید کرد ، اگر کودک ساکت ننشست از محروم کردن استفاده کنید و به او بگویید چون دو دقیقه ساکت ننشستی به همین علت تو را از فلان چیز محروم می کنم. محروم کردن یعنی از بین بردن کردن فعالیت خاصی که در آن وقت کودک انجام می دهد ( به عنوان نمونه بازی کردن با اسباب بازی و یا تماشای تلویزیون )، او را به یک اتاق دیگر ( غیر از اتاق خودش) بفرستید و با در نظر گرفتن سن کودک بین سه الی هشت دقیقه اجازه ندهید از اتاق خارج شود، اگردراین مدت کودک ناراحت یا عصبانی شد به او توجهی نکنید و درصورتیکه از اتاق خارج شد او را به اتاق برگردانید.

وی ادامه داد: در صورتیکه بعد از اتمام وقت مورد نظر کودک دستورات شما را انجام داد او را تشویق کنید، در صورت سرپیچی او ، از روش ساکت کردن و یا محروم کردن استفاده کنید وتا زمانیکه کودک شما به واکنش‌ها تازه عمل نکرده است روش های قبلی را مرتبا تکرار کنید.

خوشابی یادآورشد: جهت آنکه کودک مستقل شود به او حق گزینش دهید، کودک را به علت واکنش‌ها خوب تشویق کنید، زمانیکه کودک لجبازی می کند سریع تصویر العمل نشان دهید ، از راهکار متفاوت مانند ارایه دلایل منطقی و روش ساکت کردن و محروم کردن استفاده کنید.


کودکان جهت کنارآمدن با دیگران به قوانین راحت و روشن نیاز دارند، نباید از کودکان بخواهیم هر آنچه ما می گوییم، انجام دهند. کودکان درسنین پیش دبستانی دوست دارند

منبع: ایرنا

واژه های کلیدی: اسباب بازی | علت لجبازی | تلویزیون | خانواده | استفاده | کودکان | والدین | خانواده | لجبازی | فعالیت

اسم های پسرانه بر اساس حروف الفبا

اسم های دخترانه بر اساس حروف الفبا

  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • دانلود فایل های زبان اصلی شیمی تحلیلی
  • خرید کتاب فیزیکی از آمازون
  • افست کتاب زبان اصلی
  • چاپ افست کتاب
  • خرید کتاب از گوگل پلی
  • مجله نیوانگلند
  • خرید pdf کتاب خارجی