آسپریشن چیست؟

هنگامی که کودک شما مواد غذایی را می‌بلعد، این مواد از طریق دهان به گلو انتقال یافته می‌شود. در اصطلاح به این ناحیه از بدن

آسپریشن چیست؟

هنگامی که کودک شما مواد غذایی را می بلعد، این مواد از طریق دهان به گلو انتقال یافته می شود. در اصطلاح به این ناحیه از بدن حلق گفته می شود. در صورتی که کودک شما دچار مسئله نارسایی بلع یا دیسفاژی باشد، این عضلات به نحو مناسب عمل نمی کنند. این شرایط باعث ایجاد پرسشها خاص در فرآیند بلع خواهد شد.

آسپریشن چیست؟

آسپریشن چگونه اتفاق می افتد؟

حلق نقطه ای است که از طریق آن هوا به ریه وارد می شود. در حقیقت هنگام تنفس کردن، هوا به بینی وارد شده است و به حلق انتقال یافته می شود. در ادامه هوا به مسیر هوای مهم (نای) وارده شده است و به سمت ریه ها حرکت می کند. در این ناحیه از بدن یک عضو صاف به نام زبانک وجود دارد که در بالای نای قرار دارد. عملکرد این عضو باعث می شود از ورود مواد غذایی و مایعات به نای در هنگام بلع کودک جلوگیری شود. به هر حال در بعضی موارد، ممکن است غذا یا مایعات در هنگام بلع به نای وارد شده است یا ممکن است مواد غذایی از معده با حلق باز گردند. در واقع کودکان دچار نارسایی بلع یا دیسفاژی به احتمال زیاد دچار مشکل آسپریشن می شوند. این شرایط در حالی است که کودکان دچار پرسشها رشد یا مبتلا به بیماری های خاص پرسشها بلع زیاد در مقایسه با سایر کودکان دارند.

آسپریشن ممکن است در وقت شیر خوردن کودک یا غذا خوردن وی یا بعد از آن ایجاد شود. این شرایط در بین کودکان و نوزادان دارای پرسشها سلامتی خاص مرسوم هست. علاوه بر این امکان مشاهده این مسئله در هنگام فرو دادن بزاق دهان نیز وجود دارد.

در صورتی که کودک شما مقدار کمی از مواد غذایی یا مایعات را در نای خود فرو برد، احتمالاً این شرایط باعث ایجاد پرسشها جدی جهت وی نخواهد شد. این شرایط ممکن است در بین همه کودکان مشاهده شود. این مسئله همچنین ممکن است در هنگام صحبت کردن، خوابیدن، یا صحبت کردن نیز جهت کودک ایجاد شود. به هر حال در صورتی که کودک اغلب به آسپریشن دچار شده است یا تعداد دفعات ایجاد آن زیاد هست، احتمالاً مسئله کودک در این رابطه جدی می باشد.

چه عواملی باعث مبتلا شدن به آسپریشن در بین کودکان و نوزادان می شود؟

آسپریشن اغلب در نتیجه پرسشها بلع یا دیسفاژی ایجاد می گردد. این شرایط زمانی ایجاد می شود که عضلات به خوبی در  ناحیه حلق به خوبی عمل نکرده و باعث ایجاد پرسشها بلع گردد. شرایط متفاوت همچون موارد زیر می تواند باعث ایجاد این مسئله شود:

هنگامی که کودک شما مواد غذایی را می‌بلعد، این مواد از طریق دهان به گلو انتقال یافته می‌شود. در اصطلاح به این ناحیه از بدن

– آناتومی غیرعادی مثل لب شکری یا پرسشها مربوط به مری

– تاخیر در فرآیند رشد مشمول بر تولد سریعتر از موعد یا مبتلا شدن به سندرم داون

– آسیب مغزی یا سایر پرسشها مانند آن همچون فلج مغزی یا عفونت

– پرسشها مربوط به اعصابی که کنترل عضلات بلع را بر عهده دارند

– مبتلا شدن به بیماری های عصبی عضلانی همچون آتروفی عضلانی نخاعی

– شرایط درمانی همچون استفاده از لوله بینی و یا لوله تراکوستومی

آسپریشن چیست؟

علاوه بر این، مبتلا شدن به بیماری رفلکس اسیدی معده (GERD) می تواند باعث ایجاد مشکل آسپریشن شود. این شرایط زمانی ایجاد می شود که محتویات معده به گلو باز گردند.

علائم و نشانه های آسپریشن در نوزادان و کودکان چیست؟

آسپریشن می تواند علائم و نشانه های زیر را در بین کودکان به همراه داشته باشد:

– مکیدن ضعیف

هنگامی که کودک شما مواد غذایی را می‌بلعد، این مواد از طریق دهان به گلو انتقال یافته می‌شود. در اصطلاح به این ناحیه از بدن

– انسداد ریه یا سرفه کردن در هنگام شیر خوردن

– سایر علائم مربوط به ایجاد مسئله در هنگام شیر خوردن همچون قرمز شدن صورت، اشک آمدن از چشم ها، یا در هم کشیدن چهره

– وقفه تنفسی در هنگام شیر خوردن

– تنفس سریع تر در هنگام شیر خوردن

آسپریشن چیست؟

ایجاد صدا یا تنفس با خس خس بعد از شیر خوردن

– تب خفیف بعد از شیر خوردن

– پرسشها تنفسی

ایجاد عفونت مکرر در ریه یا مسیر هوا

آسپریشن همچنین می تواند باعث ایجاد علائم و نشانه های زیر در کودکان دارای سن زیاد به شرح زیر شود:

– انسداد ریه یا سرفه کردن در هنگام غذا خوردن

ایجاد صدای گیر کردن مایعات در گلو بعد از غذا خوردن

– تب خفیف بعد از غذا خوردن

– شکایت از گیر کردن غذا یا بازگشت غذا به حلق

– پرسشها تنفسی

– عفونت مکرر ریه یا مسیر هوا

این علائم و نشانه ها معمولاً بلافاصله بعد از غذا خوردن مشاهده شده است یا به تدریج ظاهر می شوند. همچنین ممکن است کودکان مبتلا به این مسئله با همه این علائم و نشانه ها مواجه نشوند.

چگونه می توان مبتلا شدن به آسپریشن را در بین نوزادان و کودکان تشخیص داد؟

در صورت وجود شرایط زیر، مورد نیاز است ابتلای کودک به آسپریشن به وسیله متخصص گفتاردرمانی مورد بررسی قرار گیرد:

– علائم و نشانه های مربوط به سندرم آسپریشن

– شرایطی که می تواند باعث ایجاد پرسشها بلع شود

– مبتلا شدن به بیماری رفلکس اسیدی معده (GERD)

متخصص گفتاردرمانی از شما راجع به شرح حال کودک و علائم مسئله وی پرسش می کند. در این وقت احتمالاً راجع به مواد غذایی یا نوشیدنی هایی که باعث ایجاد مسئله می شود و نیز وقت مشاهده علائم مسئله سوالات مورد نیاز پرسیده خواهد شد. علاوه بر این ممکن است متخصص گفتاردرمانی بخواهد اوضاع کودک شما را در هنگام شیر خوردن به طور مستقیم مشاهده و بررسی نماید.

در این شرایط ممکن است مورد نیاز باشد معاینات خاص بر روی کودک انجام شود. این معاینات مشمول بر کنترل پرسشها و بررسی نحوه ورود مواد غذایی و مایعات به نای و ریه هست. این آزمایش ها به شرح زیر هستند:

– تهیه تصویر رادیولوژی از ناحیه سینه و سی تی اسکن

– آزمون بلع باریم (MBS)

– ارزیابی آندوسکوپی فایبراپتیک بلع (FEES)

– اسکن با داروهای هسته ای

چگونه می توان آسپریشن را در نوزادان و کودکان درمان کرد؟

درمان آسپریشن به وسیله متخصص گفتاردرمانی می تواند با توجه به علت ایجاد مسئله و شدت آن متفاوت باشد.

روش های درمان مورد استفاده در این حالت به شرح زیر هستند:

ایجاد عوض کردن در اوضاع و نحوه قرارگیری کودک در هنگام غذا خوردن

– عوض کردن در مایعات مصرفی کودک

– عوض کردن در نوع غذاهای مورد استفاده در رژیم غذایی کودک

– انجام تمرین های حرکتی جهت کمک به بلع (برای کودکان بزرگ تر)

– تزریق دارو یا بوتاکس در کودکانی که دچار مسئله ترشح بیش از حد بزاق هستند

– استفاده از عمل جراحی جهت ترمیم شکاف کام

در صورتی که کودک شما با انجام فعالیت های فوق باز هم در معرض ریسک بالای آسپریشن قرار داشت، احتمالاً مورد نیاز است جهت وی از یک لوله مخصوص در هنگام بلع جهت یک مدت مشخص استفاده شود. این لوله می تواند به تغذیه مناسب کودک تا وقت کم کردن ریسک آسپریشن کمک کند. به هر حال توجه داشته باشید تا زمانی که لوله در گلوی کودک شما قرار دارد، کودک نمی تواند به صورت عادی غذا و مایعات مصرف کند. به این منظور احتمالاً از یک لوله نازک وارد شده است از مسیر بینی به معده استفاده می شود که در اصطلاح به آن لوله بینی می گویند. این روش در اکثر مواقع به عنوان یک روش موقتی تا وقت اثربخشی سایر درمان ها مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین به این منظور می توان از عمل جراحی جهت وارد کردن یک لوله به صورت مستقیم به معده کودک استفاده کرد که در اصطلاح به آن لوله گاستروستومی گفته می شود.

در بعضی کودکان، آسپریشن با گذشت وقت کم کردن پیدا می کند. در سایر کودکان، ممکن است نیاز به استفاده از روش های درمان اضافی جهت برطرف مسئله وجود داشته باشد. به همین خاطر دکتر معالج اوضاع کودک شما را به طور دقیق مورد بررسی قرار می دهد تا به این ترتیب بتواند تا حد ممکن شرایط غذا خوردن کودک را به حالت عادی باز گرداند.

عوارض آسپریشن در نوزادان و کودکان چیست؟

عارضه مهم آسپریشن با وارد شدن آسیب به ریه ها همراه هست. در واقع هنگامی که غذا، مایعات، یا محتویات معده به مسیر هوا یا ریه ها وارد شوند، این شرایط می تواند به بافت این ناحیه از بدن آسیب وارد کند. این آسیب گاهی اوقات بسیار شدید هست. علاوه بر این آسپریشن همچنین می تواند ریسک التهاب ریه را به طور مشخص زیاد کردن دهد. این التهاب با عفونت ریه ها در نتیجه ترشح مایع در ریه ها همراه هست. در اکثر مواقع این مسئله را می توان با استفاده داروهای آنتی بیوتیک درمان کرد. به هر حال، در بعضی موارد (در صورت درمان نشدن) این شرایط می تواند فوت بیمار را به همراه داشته باشد.

سایر عوارض جانبی احتمالی آسپریشن

– کم شدن آب بدن

– سوء تغذیه

– کم کردن وزن

– زیاد کردن ریسک مبتلا شدن به سایر بیماری ها


هرگونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است.

بیشتر بخوانید:

در مورد آسم یا تنگی نفس چه می دانید؟

دلایل و درمان تنگی نفس و حالت تهوع

واژه های کلیدی: مواد غذایی | رژیم غذایی | مبتلا شدن | غذا خوردن | استفاده | درمان مو | کودکان | مشاهده | بیماری | نوزادان | درمانی

آسپریشن چیست؟

اسم های پسرانه بر اساس حروف الفبا

اسم های دخترانه بر اساس حروف الفبا

  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • دانلود فایل های زبان اصلی شیمی تحلیلی
  • خرید کتاب فیزیکی از آمازون
  • افست کتاب زبان اصلی
  • چاپ افست کتاب
  • خرید کتاب از گوگل پلی
  • مجله نیوانگلند
  • خرید pdf کتاب خارجی