عوارض و مشکلات دوران بارداری+راهکارهای مناسب

عوارض و مشکلات دوران بارداری+راهکارهای مناسب

بارداری علاوه بر احساس زیبای مادرشدن نگرانی های بسیاری در مورد به هم خوردن ظاهر و زیبایی را برای خانمها به وجود می آورد. مشکلاتی که ممکن است حتی بعد از بارداری هم ازبین نرود.

عوارض طبیعی و شایع دوران بارداری را در ادامه ببینید…

احساس زیبای روابط عاطفی میان مادر و فرزند و پذیرفتن بارداری و بچه دار شدن یکی از زیباترین دوران زندگی یک زن  به شمار می رود ولی اضطراب از آینده کودک، اضطراب و نگرانی از پذیرش مسئولیت، نگرانی از چگونه به دنیا آمدن کودک، سالم بودن یا نبودن آن از نگرانی هایی است که به دنبال نیاز به دنیا آمدن کودک برای مادر به وجود می آید.
علاوه بر این نگرانی ها برخی از تغییرات فیزیولوژیکی در بدن و عوارض پوستی نیز در دوران بارداری ظاهر شده و موجب استرس خانم ها می شود. برخی از این تغییرات به دستگاه های داخلی بدن زن مربوط می شوند مثل اختلال در دستگاه گوارش، دستگاه گردش خون و… اما برخی از این تغییرات به اندام های بیرونی مانند پوست و ظاهر بدن برمی گردند. اغلب این عوارض بعد از ماه سوم بارداری نمایان می شوند.

بارداری ، بارداری ، عوارض بارداری

عوارض و مشکلات دوران بارداری

یکی از شکایت های شایع خانم ها در این دوران تورم بینی، صورت، پاها و همچنین افزایش لک و جوش صورتاست و بعضی ها هم از واریس پا، پرمویی و خط تیره روی شکم شکایت دارند.
خانم هایی که نگران زیبایی شان هستند با ظهور این علائم اعتماد به نفس شان را از دست می دهند؛ اگر شما هم در گروه این افراد هستید، پیشنهاد می کنیم پیش از گم کردن دست و پای تان این مطلب را بخوانید. دکتر بهروز باریک بین، متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دکتر آزیتا صفارزاده، متخصص زنان و فوق تخصص نازایی و لاپاراسکوپی به شما می گویند این تغییرات چطور ایجاد می شوند و برای برطرف شدنشان چقدر باید صبر کنید.
دکتر غفارپور، مدیر گروه پوست و زیبایی دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره تغییرات غدد عروقی در دورانبارداری می گوید:
در دوران حاملگی میزان تعریق زن حامله افزایش می یابد همچنین غدد چربی او فعال تر شده و ترشح آن نیز زیاد می شود. بدین ترتیب در دوران بارداری زنان، پوستی همیشه مرطوب و شاداب دارند. علت این پدیده هم آن است که چون تغییرات هورمونی در این دوران بسیار بالاست باعث می شود که عروق سطحی در کف دست ها وپوست صورت گشادتر شوند و بدین ترتیب پوستشان مرطوب تر به نظر برسد. البته این دوران موقتی بوده و پس از پایان دوره حاملگی به حالت اولیه اش بازمی گردد.

بزرگ شدن بینی در دوران بارداری
در دوران بارداری تقریباً تمام اعضای بدن دچار تورم شده و بزرگ تر می شوند حتی مخاط لثه آنقدر ورم می کند که گاهی دچار خونریزی می شود. مخاط بینی هم به همین صورت است و این مشکل تا جایی پیش می رود که افرادی که بینی شان را جراحی کرده اند، گاهی در زمان بارداری تنفس بر ای شان سخت می شود.
در بارداری حدود ۲ تا ۵/۲ لیتر به حجم خون اضافه شده و عروق کمی گشاد می شوند؛ گذشته از این از عروق مقداری مایع خارج می شود که باعث تورم تمام اندام های بدن از جمله بینی می شود و این اتفاق ساده و بی خطری محسوب می شود.
بزرگ شدن بینی و سایر مشکلات زیبایی برای همه اتفاق نمی افتد زیرا گیرنده های هورمونی در افراد مختلف، متفاوت عمل می کنند و  به مرور تا ۸ هفته پس از زایمان  این مشکل حل می شود.
بعد از زایمان مقداری خون (حدود ۵۰۰ سی سی تا یک لیتر) از دست می رود اما یک لیتر اضافه باقیمانده ۸ هفته طول می کشد تا کاهش پیدا کند. به طور کلی تمام تغییرات بارداری پس از گذشت ۸ هفته از زایمان تقریباً برطرف می شوند.

جوشهای صورت
در زمان بارداری،  به دلیل اینکه هورمون های مردانه یا آندروژنیک از جفت ترشح می شوند، هورمون مردانه زیاد تر شده و جوش های صورت  افزایش پیدا می کند. این امر به جنسیت جنین ارتباطی ندارد چون این هورمون ها از جفت او نرشح می شوند.
این حالت بعد از ۲ ونیم ماهگی رخ می دهد و برای بهبود آن فقط می توان از محلول های موضعی تجویز شده توسط متخصص پوست (با اطلاع از بارداری) بهره برد و به هیچ وجه نباید از داروها و آنتی بیوتیک های ممنوعه در بارداری استفاده کرد. البته ترشح جفت و اندازه آن در افراد مختلف، متفاوت است و همه دچار افزایش جوش نمی شوند. به طور کلی این مشکل معمولاً با خروج جفت از بدن به تدریج برطرف می شود.

واریس پا یکی از عوارض شایع
پای واریسی از مشکلات دوران بارداری است. اگر سابقه واریس در خود یا خانواده داشته اید احتمالاً در دوره بارداری هم شاهد آن خواهید بود.
از آنجایی که در بارداری حجم خون ۵/۲ لیتر افزایش پیدا می کند، عروق و به خصوص سیاه رگ ها گشاد می شوند تا بتوانند این میزان خون را در خود جای دهند. علاوه بر این رحم چون در بارداری بزرگ می شود، روی عروق اندام تحتانی که می خواهند از پشت رحم رد شوند و به طرف کبد و بعد به سمت قلب بروند، فشار ایجاد می کند. این فشار فیزیکی از نیمه دوم سه ماهه دوم افزایش پیدا می کند و باعث می شود عروق نتوانند خون را به خوبی به طرف قلب برگردانند بنابراین واریس ها به خصوص در پای چپ به شدت تشدید می شوند.  احتمال لخته بستن خون در سیاهرگ های عمقی زیاد است که در صورت عدم توجه ممکن است لخته وارد ریه شده و مرگ را در پی داشته باشد.
دکتر احمدی، متخصص پوست و زیبایی می گوید:  واریس و بواسیر در دوران حاملگی شایع هستند. به دلیل فشارهای شدیدی که جنین روی رگ های بزرگ شکمی و پاها وارد می کند این رگ ها متورم شده و سیستم خون رسانی را دچار مشکل می کند بنابراین توصیه می شود که در صورت بروز درد یا علائم خون مردگی در ناحیه پاها و شکم به پزشک متخصص مراجعه کنید زیرا این پدیده ممکن است نتیجه مسمومیت حاملگی یا دیگر علل آن مثل ناراحتی های قلبی باشد.

بروز لکهای پوستی و تیره شدن رنگ پوست
اغلب زنان باردار در هفته های اول تا چهاردهم بارداری دچار افزایش تیرگی پوست می شوند. البته این تغییر در خانم هایی با پوست روشن کمتر دیده می شود. همچنین مناطقی مانند نوک سینه ها، نواحی تناسلی، خط میانی دیواره شکم، زیر بغل و کشاله ران ها بیشتر دچار تیرگی می شوند.
این تغییرات رنگ پوست معمولاً بعد از بارداری از بین رفته ودر برخی موارد ممکن است درجاتی از آن باقی بماند. علاوه بر این، ۷۰ درصد زنان در نیمه دوم بارداری دچار ماسک بارداری در صورت می شوند. این تیرگی عموماً لب بالا، گونه ها، پیشانی و چانه را گرفتار می کند و به دنبال تماس با آفتاب تشدید می شود. نواحی تیرگی هم معمولاً به رنگ قهوه ای و اغلب دوطرفه و قرینه هستند. ماسک بارداری هم ممکن است بعد از زایمان از بین برود یا به درجاتی باقی بماند. افرادی که به لک حاملگی مبتلا می شوند، افراد مستعدی هستند که از نظر ژنتیکی تحت تأثیر هورمون های حاملگی و یا هورمون های ماهیانه قرار می گیرند. این هورمون ها موجب تحریک سلول های رنگ ساز ملانویست می شوند. همچنین اشعه فرابنفش موجود در نور خورشید به این تحریکات اضافه شده و رنگ سازی آن را بیشتر می کند.

ترک پوست
استریا یا ترک پوست از مشکلات زیبایی شایع در بارداری است. این خطوط در ۹۰ درصد زنان باردار در ماه های ششم و هفتم بارداری ابتدا در دیواره شکم ظاهر می شود و بعداً به میزان کمتری روی سینه ها و سایر نواحی نمایان می شود. علت پیدایش آن ها را به مجموعه ای از تغییرات هورمونی، کشش بیش از اندازه پوست و پارگی برخی الیاف بافت نگهدارنده آن نسبت می دهند. این خطوط معمولاً به رنگ صورتی تا ارغوانی هستند و گاهی خارش مختصری دارند.
در اثر افزایش فعالیت هورمونی کورتیزول، به روی شکم، سینه ها، شانه ها، زانوها و ران ها، گسیختگی های پوستی که به آن ترک حاملگی نیز گفته می شود، بروز پیدا می کند. این ترک ها برای ۹۵ درصد زنان حامله اتفاق می افتد و راهی برای پیشگیری یا معالجه آن ها وجود ندارد و تنها باید آن را پذیرفت.
در دوران بلوغ هم در اثر رشد سریع اندام ها، چنین خطوطی ایجاد می شود که این خطوط و ترک ها در شروع، بنفش رنگ و با خارش همراه هستند اما در نهایت کمی سفیدتر از پوست طبیعی بدن شده و خارش هم ندارند.
رنگ خطوط روی شکم معمولاً مدتی پس از زایمان تبدیل به رنگ پوست می شود و مختصری فرومی روند و سرانجام چروکیده می شوند. این ترک ها از بین رفتنی نیستند اما با بعضی لیزرها مثل لیزرهای فراکشنال اربیوم گلس (آیکون) و رادیوفرکوئنسی فراکشنال و همچنین میکرونیدلینگ (سوزن درمانی) می توان آن ها را کاهش داد.

افزایش موهای صورت
بیشتر زنان در بارداری به درجاتی از پرمویی به خصوص در صورت دچار می شوند. همچنین موهای سر در این دوران پرپشت تر می شود و ریزش مو کاهش پیدا می کند.
پرمویی دوران بارداری تحت تأثیر عوامل هورمونی است و در عرض ۶ ماه پس از زایمان برطرف می شود اما پس از زایمان در فاصله سه تا پنج ماه ریزش مو افزایش پیدا می کند. هرقدر هم زایمان سخت تر و طولانی تر باشد و با خونریزی شدیدتری همراه باشد، ریزش مو بیشتر خواهد بود. اما برخلاف عقیده عموم شیر دادن به نوزاد تأثیری در روند آن ندارد. در کل این حالت نیاز به درمان نداشته و رشد مجدد طبیعی مو در عرض شش ماه تا یک سال کامل می شود و تراکم موها به حالت پیش از بارداری بازمی گردد.

زگیل های پوستی
آویزهای پوستی ضایعاتی هستند که اندازه آن ها از سر یک سوزن تا یک نخود متفاوت است و به صورت زوائد برجسته به رنگ پوست یا کمی تیره تر در دوطرف صورت، گردن، قسمت
فوقانی سینه و زیر سینه ها دیده می شوند. این آویزها به زگیل شباهت دارند و نباید با آن اشتباه گرفته شوند.
آویزهای پوستی گرچه با ظاهرشان شما را آزار می دهند اما خوشبختانه در ماه های آخر بارداری ظاهر شده و زیاد با شما نمی مانند. این ضایعه ها پس از زایمان به طور نسبی یا کامل ناپدید می شوند.

عوارض و مشکلات دوران بارداری+راهکارهای مناسب

عوارض شایع دوران بارداری

اسامی مشابه

اسم های پسرانه بر اساس حروف الفبا

اسم های دخترانه بر اساس حروف الفبا

  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • دانلود کتاب لاتین
  • خرید کتاب لاتین
  • خرید مانگا
  • خرید کتاب از گوگل بوکز
  • دانلود رایگان کتاب از گوگل بوکز